Onoverwinnelijk zijn... Hoe doe je dat?

Onoverwinnelijk zijn... Hoe doe je dat?

Sinds ik over vuur heb gelopen voel ik me onoverwinnelijk. Tegenwoordig vragen mensen me steeds vaker hoe ik dat gevoel heb bereikt. Daarom besloot ik er een artikel over te schrijven. In mijn blogserie ‘Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht’ heb ik dit al behandeld, maar het kan geen kwaad om er een iets praktischer verhaal aan te wijden. Het lopen over vuur staat namelijk symbool voor het overwinnen van angst. Welk patroon wil jij doorbreken?

Groei gaat gepaard met pijn. Door problemen krijg je de kans om te groeien en beter te worden. Daarom ben ik een groot voorstander van zelfontwikkeling. We hebben allemaal zo onze problemen, maar we gaan daar niet allemaal op dezelfde wijze mee om. Ik investeer veel in mezelf door middel van zelfstudie, rolmodellen modeleren, boeken lezen, filmpjes op Youtube bekijken etc. Daarom heb ik o.a. de seminars van Tony Robbins gevolgd. Een behoorlijke financiële investering, maar zo ontzettend waardevol…

Vuurloop
Bij ‘Unleash the power within’ heb ik over vuur gelopen. Sinds die dag heb ik een ontzettend sterk gevoel van onoverwinnelijkheid en zelfvertrouwen en het mooie is dat ik dit terugkrijg van mensen. Men ziet het aan me en ik merk dat die vuurloop op zoveel fronten doorwerkt in mijn leven, in mijn carrière, in mijn business en in mijn relaties. Mijn onverzadigde honger naar persoonlijk succes is iets wat ik als kleine jongen al had. Willen weten waarom iets werkt, hoe je ergens succesvol in wordt. Ik was vooral gefascineerd over relaties…

Ouders als voorbeeld?
Net als vele anderen van mijn generatie kom ik uit een gebroken gezin. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 9 was en mijn zusje was toen 5. Tegenwoordig klinkt dat als normaal, maar het is niet normaal. Ook al komt het vaker voor. Een dergelijke breuk werkt door op je ontwikkeling en is van invloed op je leven. Meer en dieper dan je wellicht voor mogelijk houdt. Mijn fascinatie voor relaties blijkt voor te komen uit onvrede over het beeld dat ik voor relaties had door de breuk van mijn ouders.

Vuurloop in de praktijk
Daarom zie ik de vuurloop als symbool voor al onze angsten in de praktijk. Ik heb ook geleerd dat die angsten niet weg gaan, maar dat je er wel voor kan kiezen of jij je laat leiden door die angst of dat jij door die angst geleid wordt. Het geeft ergens rust als je leert dat het overwinnen van angst niet iets is wat je letterlijk weg kan halen. Dat je door een verandering van mindset het gevoel van je angst anders kan associëren en interpreteren. Ik kon over dat vuur lopen omdat ik me niet focuste op het pad met die hete kolen van ruim 2000 graden Celsius, maar op het gevoel wat ik zou hebben als ik erover gelopen had. De angst voor het missen van dat onoverwinnelijke gevoel was voor mij groter dan het verbranden van mijn voeten. Hoe switch je dan van mindset?

Staat
Door je gemoedstoestand te veranderen. Je kan door een krachtige beweging of inspanning je gevoel beïnvloeden, want motie is emotie. Oftewel door de manier van bewegen kan jij gevoel vormgeven. Ga maar eens voor jezelf na. Als je iets moet doen waarbij je twijfels hebt of je het wel kan, dan neemt jouw lichaam die overtuiging over waardoor je onzekerheid uitstraalt. Andersom werkt dat ook. Heb je een eerdere ervaring gehad waarop je zo hoog in je energie zat, dat je door de adrenaline die door je lijf gierde het gevoel had dat je de wereld aan kon? Bijv. door het sporten of dansen of misschien zelfs tijdens seks? Koppel die emotie aan je persoonlijke vuurloop en je zal in staat zijn om het succesvol af te leggen.

Het roer omgooien
Sinds ik terug ben van dat seminar is mijn leven in korte tijd drastisch veranderd. In privésferen, maar ook met de business. Ik ben anders gaan denken over alles wat ik had opgebouwd en besloot met mezelf aan de slag te gaan. Momenteel ben ik bezig met de piramide van het meesteren en kwam er zo achter dat ik nog vele vuurlopen heb om te bewandelen. Het begint bij de oorzaak vinden. Die zit vaak heel diep, maar is van belang om het patroon te doorbreken. Dit heeft alles te maken met hoe je naar de wereld kijkt en wat je waarden en overtuigingen zijn. Het leven en de maatschappij hebben deze primaire gevoelens waarschijnlijk weggedrukt als je geen vervulling uit je leven haalt op dit moment. Gooi het roer om en zet een nieuwe standaard gebaseerd op je eigen waarden en overtuigingen. In je fysieke toestand, je emoties, je relaties, je perceptie van tijd, je financiën en ook in je groei en bijdragen aan de anderen.

Actie!
Als coach geef ik mensen zelfinzicht waardoor ze inzien hoe ze dat onoverwinnelijke gevoel voor zichzelf kunnen bereiken. Neem contact met me op als je hier ook interesse in hebt.