Over Pascal

Foto-TOC-Pascal2
‘Laat niemand je zeggen dat je het niet kan. Als je iets wil en er in gelooft, ga er dan voor!’

Wie is Pascal Fredrik

‘Bekende presentator op de radio en televisie’… Dat is vaak het 1e wat men zegt als ze Pascal omschrijven, maar wist je dat hij…?

– 10 jaar in de Werving & Selectiebranche werkte voordat hij een carrière switch maakte?
– eerst begon als Motivational Speaker?
– en vanuit daar verzoeken kreeg om coaching te geven?
– na een lezing een keer gevraagd werd als Moderator van een event?
– en door zijn rol als spreker steeds vaker gevraagd werd om trainingen te geven?
– om vervolgens zich veelzijdig te ontwikkelen om in diverse rollen voor groepen te staan?

Door zijn vele activiteiten en veelzijdigheid kennen mensen Pascal in verschillende rollen. Na zijn jaren in loondienst, besluit hij te beginnen als Zelfstandig Ondernemer. Hij is mede-eigenaar en oprichter van een internationaal consultancyplatform en bouwt vanuit het niets een evenement op dat een succesformule zou blijken: Speaker’s Night.

Met zijn ondernemerschap wilt Pascal vooral mensen ‘empoweren’ door middel van persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht. De basis van al zijn activiteiten wordt gekenmerkt door stimulans om het beste uit jezelf te halen. Hij zegt ja tegen alle projecten waarbij hij die visie kan implementeren. Speaker’s Night vormt de basis voor zijn opmars als Spreker, Coach, Trainer, Moderator, Presentator, Voice-Over en zelfs Acteur voor Commercials.

Hoe is het allemaal begonnen?

Pascal is in zijn twintiger jaren als hij na zijn studie HBO Communicatie, met de specialisatie Management & Advisering, terechtkomt in de wereld van Werving & Selectie. Hij herkent zich in de rol van bemiddelaar. Al op jonge leeftijd heeft hij een verregaande interesse in wat mensen drijft en legt hij zoveel mogelijk diepgang in zijn werk. Dit komt ten goede aan de vele sollicitatiegesprekken met kandidaten, adviesgesprekken met opdrachtgevers en het bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Mensen verbinden is wat hem aanspreekt in zijn werk. Dit komt voort uit zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel. Het valt hem op dat er achter de schermen een smerig spel wordt gespeeld, waardoor sommige kandidaten geen eerlijke kans krijgen. In zijn rol als Recruiter neemt hij zich nu voor om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, zodat opdrachtgevers niet meer om kandidaten heen kunnen. Door de vraag in kaart te brengen, weet Pascal wat hij moet doen om succesvolle matches te realiseren. Hij verandert zijn stijl bij de sollicitatiegesprekken en doet in plaats van een interview een coachingsessie. Hij speelt in op de emoties van zowel de opdrachtgever als de kandidaat en hij merkt een positief resultaat. Dit is Pascal’s eerste kennismaking met resultaat behalen door verandering van gedrag.

Fotostudio87_3981_web

Verdieping

Hij besluit zich te verdiepen in zelfontwikkeling om dit talent tot een specialisme te ontwikkelen. Van de vele cursussen, seminars en workshops tot de succesboeken. Pascal voelt zich als een vis in het water in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en groei. Hij doet een grondige zelfstudie met boeken zoals onder andere Napoleon Hill’s ‘Think and grow rich’, Michael Losier’s ‘De wet van de aantrekkingskracht’ en Stephen Covey’s ‘7 eigenschappen van effectief leiderschap’. Na in een zelfontwikkelingsgroep te hebben gezeten neemt zijn ontwikkeling een ware spurt en zo leest hij bijna 20 boeken in 1,5 jaar tijd. Een groot verschil met voorheen, waar hij maar 1 boek per jaar las.

Economie

Eind twintig krijgt Pascal te maken met de crisistijden. Bedrijven nemen sporadisch mensen in vaste dienst en zo krijgt Pascal steeds het maximaal aantal contracten voor bepaalde tijd, maar een contract voor onbepaalde tijd wil maar niet lukken. In het laatste jaar oriënteert hij zich op het ondernemerschap om te kijken of het wat voor hem is. Na een jaar netwerken en ondernemersbijeenkomsten bij te wonen, besluit hij voor zichzelf te beginnen. Zijn visie en overtuigend geloof in eigen kunnen wegen in combinatie met de onzekere vooruitzichten in loondienst leiden hem tot dit besluit. In het begin doet hij dit nog binnen het werkveld Recruitment, maar al gauw brengt het ondernemerschap hem richting de wereld van consultancy en coaching. Qua zelfontwikkeling vindt Pascal niet meer de inspiratie die hem naar het volgende niveau brengt. Totdat hij op Tony Robbins stuit.

Vuurloop

Tony Robins Firewalker

Als #1 motivatiespreker en lifecoach ter wereld maakt Tony allereerst indruk met zijn speech

 

Waarom we doen wat we doen’. De raakvlakken van de 6 levensbehoeften wekken Pascal’s interesse. Hij past het, op dat moment nog in loondienst, toe in zijn werk als Recruiter. Na een overtuigende preview van het levens-veranderende seminar ‘Unleash the power within’ besluit Pascal om het vierdaagse event bij te wonen. Op de 1e dag van het seminar wordt Pascal geconfronteerd met de uitdaging om over vuur te lopen. Vanaf dat moment zou zijn leven nooit meer hetzelfde zijn…

Het is het hele seminar dat ongekende indruk op Pascal maakt, maar de fysieke ervaring van het lopen over vuur is wat hem in staat stelt zich te bevrijden van zijn beperkende overtuigingen en zichzelf te conditioneren voor succes. En met resultaat! Nu wil hij anderen helpen bij het behalen van hun doelen. 

 

Groei

Zijn veelzijdigheid brengt Pascal op vele plekken, maar zorgt er ook voor dat het even duurt voordat hij besluit waar hij zich op wil focussen. Hij besluit van Speaker’s Night een bedrijf te maken: Speaker’s Night Productions. Een productiebedrijf gericht op events en trainingen wat het Pascal mogelijk maakt om al zijn activiteiten te verzamelen onder 1 dak. Om onderscheid te maken tussen zijn persoonlijke boekingen en wat hij met het bedrijf organiseert, creëert hij een 2e bedrijf genaamd ‘Pascal Fredrik Company’ wat in principe gewoon een bedrijfsnaam is voor zijn Personal Branding en persoonlijke boekingen en opdrachten. Tijd om te groeien!

Terwijl Pascal zich met Speaker’s Night Productions richt op het organiseren van events en daar anderen het podium biedt, raakt hij voor zijn eigen personal branding geïnspireerd door Fernando Halman (FunX). In een interview legt Fernando uit dat hij door zijn rol als radiopresentator is gaan bekijken wat hij allemaal nog meer met zijn stem kan doen. Hij spreekt voice-overs en reclames in, is stemacteur, presenteert live events etc. Omdat Pascal als geen ander weet hoe belangrijk het is om vlieguren te maken, grijpt hij alle kansen aan om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij krijgt een kans bij de lokale radio en valt daardoor ook op bij de lokale televisiezender. Daarnaast mag hij toetreden tot de organisatie Dinerspel.nl als Quizmaster en wordt hij opgenomen in de pools van diverse training bureaus. Met deze verzameling aan opdrachten staat Pascal bijna dagelijks voor groepen mensen te spreken.

Pascal is te boeken via Bukman Management!